Împuternicirea dialogului social în sectorul agroalimentar: Proiectul EATS dezvăluie orientări finale

La conferința sa finală de la Bruxelles, proiectul EATS (Empowering Agri-Food Chain Through Social Dialogue) și-a prezentat liniile directoare cuprinzătoare care vizează consolidarea dialogului social în sectorul agroalimentar. Condusă de FAI CISL, inițiativa a reunit o largă coaliție de sindicate naționale și europene, organizații patronale și institute de cercetare, inclusiv UGT-FICA (Spania), FNSZ (Bulgaria), Agro-Sindikat (Macedonia de Nord), FGA- CFDT (Franța), OBES (Grecia), EFFAT, Coldiretti, Terra Viva și SAEEPE.

Orientările se concentrează pe domenii cheie, cum ar fi:

  • Consolidarea participării lucrătorilor
  • O mai bună integrare a lucrătorilor străini
  • Combaterea practicilor abuzive de recrutare și externalizare
  • Consolidarea cooperării de-a lungul lanțului de aprovizionare agroalimentară

Piatra de temelie a acestor recomandări este promovarea dialogului social și a negocierii colective la toate nivelurile industriei.

Secretarul general al EFFAT, Kristjan Bragason, a deschis conferința, care a primit peste 100 de participanți. Evenimentul a evidențiat valoarea învățării de la egal la egal și a împărtășit cele mai bune practici, prezentări de la partenerii de proiect și o discuție despre inițiativele UE pentru a stimula dialogul social. O discuție cu partenerii sociali la nivelul UE, împreună cu o prezentare din partea Comitetului consultativ pentru sănătate și siguranță, au subliniat eforturile în curs de îmbunătățire a condițiilor de muncă printr-o colaborare eficientă.

Orientările proiectului sunt disponibile în engleză, greacă, spaniolă, bulgară, franceză și macedoneană.

Ghid BG
Ghid EL
Guideliens EN
Ghid ES
Ghid FR
Ghid MC

Septembrie 5, 2024

Loading